Een selectie van supporters en steunverklaringen

Wil jij hier tussen staan? Dat kan!

Adem Mustafa Negash 

Ondersteuningsverklaring waarom Sarah Reitema een geschikte kandidaat is voor de gemeenteraad te Rotterdam.

Met veel plezier stuur ik hierbij een ondersteuningsverklaring voor de kandidatuur van Sarah Reitema voor een plaats op de kandidatenlijst namens de Partij van de Arbeid Rotterdam.

Voor mij is Sarah een politica die daar als geen ander toe in staat is. Zo heeft zij mij ondersteund bij het schrijven van het verkiezingsprogramma en dan met name het hoofdstuk Werk & Inkomen en het hoofdstuk Inclusie. Keer op keer raakte ik onder de indruk van haar scherpe analyses, brede netwerk en de oplossingen die zij aandroeg om de problemen die er zijn in de gemeente Rotterdam op te lossen. Ook wist ze ons sociaaldemocratische gedachtegoed goed te verwoorden. Zij drukt zich daarbij in heldere bewoordingen uit, die bovendien niet mis te verstaan zijn.

Mijn naam is Adem Mustafa Negash, oud penningmeester voor de JS Rijnmond. Ik zit in het verkiezingsprogramma cie en in mijn dagelijkse leven ben ik fiscalist bij de Belastingdienst.

Barbara Kathmann 

Hoe gaaf dat zoveel strijdlustige toppers zich hebben aangemeld voor de kandidatenlijst van de PvdA Rotterdam voor de gemeenteraads-verkiezingen. Sarah is zo’n strijdlustige topper waarvan we heel blij moeten zijn dat ze tot onze warme rode familie behoort. Ik steun haar kandidatuur dan ook van harte. “Ondertussen zie ik je hardop denken; ik lees al twee keer het woord topper. Wat maakt dat Sarah tot deze categorie behoort?” Sarah weet van aanpakken en is communicatief sterk. Combineer dat met een rechtvaardigheidsgevoel van hier tot Hoek van Holland, een dijk van een netwerk en een rotsvast geloof in de kracht van samen en je hebt het ideale profiel van een gemeenteraadslid dat opkomt voor alle Rotterdammers te pakken!

“Wie ik ben?” Mijn naam is Barbara Kathmann, lid van de Tweede Kamer, oud-wethouder en gemeenteraadslid van Rotterdam.

Connor Schumacher 

The clarity of vision, the strength of her drive and her unending willingness to provide for others is what sets Sarah a part. 

Sarah is the treasurer for my small non-profit organization in the performing arts sector. As a choreographer trying to bring different communities together through dance; Sarah’s experience and knowledge in law, economics, and her ambition to acknowledge the interconnected, interdependent nature of culture, municipality and the communities it serves; has given me security and a feeling that someone is looking out for the future and the progress of culture.

Connor Schumacher, dance artist

Delicia Celik

“Women support women.” Ik steun Sarah in haar kandidaatstelling voor de gemeenteraad omdat ik geloof dat zij echt opstaat voor alle vrouwen en ondernemers in Rotterdam. Zij begrijpt wat sisterhood is en strijdt daar ook voor. Sarah is een slimme, sterke, open en sociale vrouw die haar superpowers altijd al heeft ingezet voor de mensen om haar heen. Met zo’n vrouw in de Rotterdamse politiek, krijg ik weer hoop dat de politiek ook wat kan betekenen voor mij als moeder, als ondernemer en als vrouw in Rotterdam. 

Delicia Celik,
Rotterdamse ondernemer, fotograaf en eigenaar van BCGthelabel

Elfie Tromp 

Geachte commissie,
Volmondig schaar ik mij achter de kandidatuur van Sarah Reitema voor de lijst van PvdA.

Als geëngageerde schrijver en theatermaker ken ik Sarah als een denker en bestuurder van hoge integriteit en brede kennis. We zitten allebei in het bestuur van het Rotterdamse dansgezelschap ARK, waar inclusie en verbinding speerpunten zijn. 

Ze is een doortastende meedenker, die het niet schuwt het tegengeluid te geven waar nodig en geduldig luistert naar anderen. Iedereen voelt zich bij Sarah gehoord. Kiest u Reitema voor de lijst, dan bent u verzekerd van een harde werker die altijd voorbereid het debat zal voeren en de waarden van de PvdA met haar hele wezen zal uitdragen.

Hierbij verblijf ik,
met groet,
Elfie Tromp

Jurrien Hup 

Ik, Jurrien Hup (budgetmaatje Samen 010 en zit bij Warm Rotterdam), steun Sarah Reitema voor haar kandidaatstelling voor de gemeenteraad. Zij is de juiste persoon die weet wat er speelt binnen Rotterdam. Vooral wat armoede met je doet is haar bekend en wil zich daarvoor inzetten. 

Ze is strijdlustig en bruist van de energie om aan de slag te gaan.

Luus Malbons 

Door mijn werk als Spoken Word Artist, Public speaker en trainer in Presentatievaardigheden & Persoonlijke ontwikkeling in ons mooie Rotterdam, ontmoet en spreek ik Rotterdammers uit verschillende hoeken van onze samenleving. Wat ik zie en hoor is dat de Rotterdamse Raad iemand nodig heeft die zich hard maakt voor de kwetsbare Rotterdammer. Iemand die als geen ander begrijpt dat verbinding meer vruchten afwerpt dan verdeling. Iemand voor wie diversiteit en inclusie geen agenda kreten zijn, maar een vanzelfsprekendheid. Die iemand is voor mij: Sarah Reitema. Daarom steun ik Sarah in haar reis naar een plek in de Rotterdamse gemeenteraad.

Matthijs van Neerbos 

Met grote overtuiging ondersteun ik de kandidatuur van Sarah Reitema voor de gemeenteraadsverkiezingen namens de PvdA Rotterdam. De afgelopen jaren heb ik Sarah leren kennen als bevlogen, idealistisch en sociaal. 

Voor mij zijn de drie belangrijkste redenen waarom ik denk dat Sarah een verrijking voor de kandidatenlijst is, de volgende. Allereerst Sarah’s tomeloze energie. Ik kan me bijna geen activiteit bedenken van de PvdA Rotterdam de afgelopen jaren – of het nou ging om flyeren of een inhoudelijke activiteit met kandidaat kamerleden – waar Sarah niet bij betrokken is geweest. Kundig, georganiseerd en met zoveel enthousiasme dat dit aanstekelijk werkt en overslaat op de groep. Dat is in mijn ogen precies wat de PvdA nodig heeft. 

Ten tweede koppelt Sarah deze energie aan haar idealen. Sarah is een sociaaldemocraat in hart en nieren. Sarah gebruikt haar energie, kennis en ervaring om de wereld en Rotterdam beter en eerlijker te maken. Ze weet waar ze het over heeft en signaleert niet alleen de problemen maar komt ook met oplossingen. 

Tenslotte is daar Sarah’s lef en nieuwsgierigheid. Met onze idealen is niks mis, maar we blijven als politiek en bestuur soms steken in ouderwetse manieren en systemen om die idealen dichterbij te brengen. Sarah heeft het lef om buiten de gebaande paden te denken en laat ze zich niet vangen in systeemwerkelijkheden of onze ingewikkelde wet- en regelgeving. Bij haar staat de Rotterdammer centraal, en ze heeft praktische en vernieuwende ideeën om te zorgen dat iedere Rotterdammer het beter krijgt. 

Het is helder dat ik deze ondersteuning zonder enige twijfel heb geschreven. Het staat voor mij vast dat Sarah een versterking is voor een volgende PvdA-gemeenteraadsfractie en dat zij de vaardigheden en de energie heeft om onze stad mooier en eerlijker te maken. 

Matthijs van Neerbos, oud-bestuurslid PvdA Rotterdam en oud-adviseur Samsom en Asscher

Naomi Snoei 

Sarah is een sociaal en betrokken mens die mij al vroeg in mijn opstartende onderneming steunde. In de coronatijd ben ik begonnen met mijn pilot om gezonde salades aan huis te brengen in Rotterdam Noord. Sarah was al snel een van mijn vaste klanten en heeft mij kunnen supporten met haar enthousiasme, haar netwerk en ideeën. Voor een startende ondernemer is dit enorm waardevol. Nu heb ik mijn eigen zaak op de Zwart Janstraat en is Sarah nog steeds een vaste klant. Ze heeft duidelijk een hart voor de stad en ook voor onze Zwart Janstraat. Ze weet wat hier speelt, kent veel lokale ondernemers en is altijd op zoek naar waar het beter kan. Ik steun Sarah om de Rotterdamse gemeenteraad in te gaan en weet dat met haar op die plek, onze straat en stad, alleen maar mooier kunnen worden. 

Naomi Snoei, ondernemer en eigenaar van Snoei Salads

Mikail Gören

Veranderingen beginnen bij jou en mij. Ik steun de kandidaatstelling van jou voor de Partij van de Arbeid in de gemeenteraad Rotterdam. Jij bent  voor de mensen en voor de stad Rotterdam. Ik wens jou veel succes.

Groeten, Mikail Gören 
50 jaar burger van Rotterdam en
Lid Reflectiepanel Rotterdamse Schuldenaanpak

Nurlan Agayev 

Sarah is een persoon aan wie ik mijn zaak zou toevertrouwen: zij is vastberaden, zij bijt zich vast en laat niet meer los, zij is zeer gepassioneerd en heel geordend. Zij kan heel goed luisteren en de juiste vragen stellen. Zowel menselijk als zakelijk is zij van een uitzonderlijk kaliber. Dit zijn kwaliteiten die haar geschikt maken om Rotterdam te vertegenwoordigen en de belangen van de Rotterdammers te behartigen. Met Sarah aan je zijde kun je de oorlog winnen. 

Nurlan Agayev, jurist en ondernemer (Alterlaw)

Reshma Roopram 

Sarah is een sociaaldemocraat in hart en nieren. Ze is sociaal, gedreven, enthousiast en ze spreekt jongeren aan. Met haar kennis en ervaring brengt ze een veelzijdigheid aan expertise mee op het gebied van schulden, sociaal ondernemen, IT, business, rechten en filosofie. Daarnaast is zij iemand die haar werk serieus neemt en bereidt is om er voldoende tijd in te zetten. Daarom steun ik Sarah met haar kandidatuur voor het raadslidmaatschap voor de PvdA Rotterdam. 

Reshma Roopram, wethouder in Barendrecht

Sophia den Hartog 

Sarah Reitema is strijdlustig, meelevend en gepassioneerd in alles wat zij doet. Gelijkwaardigheid staat hoog op haar agenda. Zij luistert naar de mensen waarvan de stem niet altijd zo toereikend is. Zij laat iedereen meetellen in deze wereld. Dat heeft deze stad nodig met al onze diverse inwoners. 

Sophia den Hartog, horecaondernemer Vroesenpaviljoen in Rotterdam

Sophie Heesen 

Beste commissie,

Ik ken Sarah al een enige tijd en heb gezien dat zij graag verandering ziet in Rotterdam. Zij is een activiste en wil samen met de stad aan de slag. Ik hoop dat Sarah deel uit kan maken van de gemeenteraad.

Sophie Heesen, raadslid PvdA Gouda

Sidney Visser

Sarah staat voor hetgeen de samenleving keihard nodig heeft: omkijken naar de ander. Vanaf het eerste gesprek dat ik met haar had, ben ik onder de indruk van de manier waarop ze politiek wil bedrijven vanuit haar idealen. Ze staat voor mensen in kwetsbare omstandigheden, voor mensen die dagelijks ongelijkheid ervaren en voor een oplossing voor deze problemen.

Sandra Doevendans

Ik steun Sarah, want zij kan de brug slaan tussen beleid en praktijk en houdt daarbij altijd oog voor de mens waarom het draait!

Sandra Doevendans is een enthousiaste aanpakker en politica.

Marene Elgershuizen

Vanzelfsprekend steun ik Sarah op haar weg naar de gemeenteraad van Rotterdam. Als activist in de LHBTI-gemeenschap en vrouwenbeweging heb ik de behoefte aan een bondgenoot die weet waar ze het over heeft. Sarah luistert én begrijpt wat de regenbooggemeenschap ervaart. Daarom kan ze onze ervaringen vertalen naar praktische oplossingen. Sarah heeft ook dat broodnodige politieke inzicht waardoor ze plannen daadwerkelijk voor elkaar kan krijgen. Op zo’n vrouw kan ik bouwen.

Marene Elgershuizen, Adjunct-Hoofdredacteur Gaykrant

Edwin van ‘t Pad 

Sarah en ik zijn beste vrienden geworden tijdens onze studie. We sturen elkaar regelmatig kattenfilmpjes en inspirerende quotes van Hannah Arendt. Daarnaast is vooral Sarah écht goed bezig; in haar baan als IT consultant, voor maatschappelijke organisaties (Stem op een Vrouw!), of voor haar familie en vrienden. 

Sarah is slim, uitgesproken en heeft bovenmenselijke doorzettingskracht. Ik ken niemand die harder werkt, zich meer inzet voor anderen, en meer resultaten boekt dan Sarah. Een intelligente, onafhankelijke jonge vrouw die thuishoort in de Rotterdamse gemeenteraad.   

Waar ik me wel zorgen over maak is of ze straks tijd overhoudt om met mij in het weekend Super Smash Bros. te spelen. Een offer die ik desondanks graag bereid ben te maken voor de PvdA en de stad Rotterdam!  

Edwin van ‘t  Pad